Printer Friendly Version Дачић и шеф дипломатије Катара: Након стабилизације здравствене ситуације одржати континуитет политичког дијалога и економску сарадњу @ 4 June 2020 07:46 AM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Државе Катар шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом Ал-Танијем.Министар Дачић је информисао министра Ал-Танија о ситуацији у Србији, објаснивши да је поправљање епидемиолошке ситуације довело до постепеног укидања рестриктивних мера и отварања граница. Изразио је наду да ће се здравствена ситуација ускоро побољшати и у Катару.

У разговору је изражено обострано задовољство због развијених политичких односа, а министри су се сложили да је и у наредном периоду потребно наставити континуитет политичког дијалога на високом нивоу. Као доказ добрих билатералних односа, саговорници су издвојили сарадњу у току пандемије, када је Држава Катар упутила медицинску помоћ Републици Србији.Министар Дачић је још једном захвалио Катару на помоћи која је упућена Србији у борби против ширења пандемије Ковид-19, посебно имајући у виду да је она стигла у време када се и сам Катар суочавао са изазовима узрокованим корона вирусом. Добра сарадња остварена је и у организовању репатријације наших држављана из Катара.Саговорници су се сагласили да се након стабилизације здравствене ситуације наставе активности у правцу даљег унапређења економске сарадње.Током разговора шеф српске дипломатије је упутио позив свом катарском колеги да посети Србију када се за то стекну услови.

Линк на сајту Министарства спољних послова:

http://mfa.gov.rs/sr/index.php/pres-servis/saopstenja/22553-2020-06-03-20-22-49?lang=cyr