Printer Friendly Version УСЛОВИ ПУТОВАЊА У КАТАР-20.11.2020. @ 22 July 2020 07:53 AM


Држављани Србије улазе у Катар уз тестирање на корону на аеродому „Хамад“, након чега се подвргавају једнонедељном хотелском а потом и кућном карантину. 
Само они који добију претходну дозволу за улазак у Катар преко „Qatar Portal“ могу ући у земљу.
Обавеза карантина продужена је до 31. децембра о. г, када ће се поново разморити.
На аеродрому Хамад је омогућена куповина сим картица, које су неопходне за инсталацију апликације „Ехтераз“, а ту се могу купити и паменти телефони, ако га ка неко нема.
Држављани Србије могу у Катар ући без карантина, ако путују преко Истанбула, али је неопходно да прибаве негативан тест у једној од овлашћених турских лабораторија, као и да проведу у Истанбулу минмално недељу дана. Лабораторије су Istanbul University of Health Science-Sultan Suleyman Legal Hospital, Jarrah Pasha Hospital, Pashak Sehir Cham and Sakura Hospital, Kartal Lotfi Kirdar Hospital.
Независно од земље из које путују, особе са инвалидитетом, тешким и хроничним болестима, труднице, лица преко 55 година живота, мајке са децом до 5 година се упућују у кућну изолацију.
Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз“, без које се не може ићи у Катар.
Транзит се засад одвија без потешкоћа. За њега није потребна виза, али јесте за улазак у Катар. Она се добија или на аеродому у Дохи или у Амбасади Катара у Београду.