Printer Friendly Version БРИФИНГ МИП КАТАРА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ФУДБАЛСКОГ ПРВЕНСТВА, ДОХА, 4. МАРТА 2021. @ 4 March 2021 09:12 AM

 

Први саветник Амбасаде Слободан Радека присуствовао је брифингу у организацији Министарства иностраних послова Катара,  посвећеног одржавању Светског фудбалског првенства у Катару, 2022 године. Брифинг је водила портпарол Министарства иностраних послова Катара,  госпођа Лолвах Ал Катер. Одржан је у Дипломатском клубу у Дохи.
Истакнуто је да Катар има велика очекивања од Светског фудбалског првенства, да је уложено много новца и енергије како би се најбоље представила земља и угостили национални тимови, званичници и навијачи. Катар очекује да се Мундијал одржи нормално и у предвиђеном року, уз присуство гледалаца, односно да ће ефекти пандемије ковид-19 до тада јењати.
Званичници из области здравља и рада Катара посебно су говорили о системским мерама заштите које Катар спроводи у третману више од милион радника који су ангажовани на разним грађевинским и инфраструктурним пројектима у земљи, од којих су многи повезани са објектима који су у функцији Светског првенства.