Printer Friendly Version SUSRET SA SELEKTOROM KATARSKE MUŠKE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE, MIODRAGOM PERIŠIĆEM, DOHA, 1. APRILA 2021 GODINE @ 1 April 2021 10:29 AM

 

Ambasador Pozderac danas je u Ambasadi primio selektora nacionalne košarkaške reprezentacije Miodraga Perišića. Sastanku su prisustvovali i doktor sportske medicine u bolnici „Aspetar“ dr.Jovan Zlatković, kao i prvi savetnik Ambasade Slobodan Radeka. Razmenjena su mišljenja o mogućnostima sportske saradnje Srbije i Katara i posebno o modalitetima pospešivanja saradnje košarkaških federacija i nacionalnih selekcija dve zemlje. U tom kontekstu, Ambasador je izneo ideju da se organizuju gostovanja sportskih košarkaških stručnjaka u Kataru i predavanja za polaznike škole košarke, kao i radionice gde bi se praktično prenosila znanja. Ustvrdio je da treba ohrabriti susrete i međusobnu komunikaciju raznih kategorija nacionalnih selekcija, čim to aktuelni epidemiološki uslovi dozvole.
Ocenjeno je da bi Katar za Srbiju i naše košarkaške stručnjake mogao biti zanimljiva destinacija u smislu prenošenja iskustava, know how i sl.