Printer Friendly Version Сусрет са директором Дирекције за Европу Министарства иностраних послова Катара, Доха, 6. априла 2021. @ 6 April 2021 10:23 AM

Амбасадор се данас сусрео са генералним директором Дирекције за Европу Министарства иностраних послова Државе Катар, амбасадором Салем Ал Џабером. Састанку је присуствовао и први саветник Амбасаде Слободан Радека.
Саговорници су разменили мишљења о стању у укупним билатералним односима између Републике Србије и Државе Катар. Заједнички је констатовано да су они веома добри и да су на сигурном колосеку. Има, наравно, могућности и потенцијала за јачање сарадње, и то пре свега у домену економије и енергетике, као и пољопривреде, у контексту привлачења катарских инвестиција.
Размењена су мишљења и ставови и о актуелним регионалним кретањима у регионима Балкана и Блиског истока.
Са наше стране су истакнути несумњиви резултати које Република Србија постиже у домену борбе против ковид-19 и вакцинацији, као и када се ради о висини стопе економског раста, где је међу првима у Европи, и поред ефеката пандемије. С тим у вези, уручене су и брошуре Привредне коморе и Развојне агецније Србије о могућностима јачања сарадње и улагања у Р. Србију.
Амбасадори Поздерац у Џабер су оценили да би посета катарског емира, Њ. В. шеика Тамим бин Хамад Ал Танија Републици Србији додатно ојачала билатералне односе и била сигнал за јачање улагања катарских пословних људи у Републику Србију. Том приликом би се могли и потписати разни споразуми и меморандуми.