Printer Friendly Version SUSRET SA DIREKTOROM DIREKCIJE ZA EVROPU MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA KATARA,DOHA , 6.APRILA 2021 @ 7 April 2021 10:56 AM

 

Ambasador se danas susreo sa generalnim direktorom Direkcije za Evropu Ministarstva inostranih poslova Države Katar, ambasadorom Salem Al Džaberom. Sastanku je prisustvovao i prvi savetnik Ambasade Slobodan Radeka.
Sagovornici su razmenili mišljenja o stanju u ukupnim bilateralnim odnosima između Republike Srbije i države Katar. Zajednički je konstatovano da su oni veoma dobri i da su na sigurnom koloseku. Ima, naravno, mogućnosti i potencijala za jačanje saradnje, i to pre svega u domenu ekonomije i energetike, kao i poljoprivrede, u kontekstu privlačenja katarskih investicija.
Razmenjena su mišljenja i stavovi i o aktuelnim regionalnim kretanjima u regionima Balkana i Bliskog istoka.
Sa naše strane su istaknuti nesumljivi rezultati koje Republika Srbija postiže u domenu borbe protiv kovid-19 i vakcinaciji, kao i kada se radi o visini stope ekonomskog rasta, gde je među prvima u Evropi, i pored efekta pandemije. S tim u vezi, uručene su i brošure Privredne komore i Razvojne agencije Srbije o mogućnostima jačanja saradnje i ulaganja u R.Srbiju.
Ambasador Pozderac i Džaber su ocenili da bi se poseta katarskog emira Nj.V. seika Tamim bin Hamad Al Tanija Republici Srbiji dodatno ojačala bilateralne odnose i bila signal za jačanje ulaganja katarskih poslovnih ljudi u Republiku Srbiju.
Tom prilikom bi se mogli i potpisati razni sporazumi i memorandumi.