Printer Friendly Version НОВА ПРОЦЕДУРА И УСЛОВИ УЛАСКА У КАТАР, 7. АПРИЛ 2021. @ 8 April 2021 05:20 AM

Држављани Србије могу ући у Катар уз претходно добијену дозволу преко „Qatar Portal". По доласку, обавезно је тестирање на аеродому „Хамад“ након чега следи једнонедељни карантин у хотелу.

Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз".
Транзит преко аеродрома Хамад је дозвољен.
Уколико се у земљу улази копном преко граничног прелаза Абу Самра из Саудијске Арабије, неопходан је негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, а потом и хотелски карантин, који се унапред резервише преко сајта „Discover Qatar“.

Одлуком катарских органа,  резиденти Катара (дакле и држављани Србије) који су вакцинисани у Катару против ковид-19 могу, 14 дана од примања друге дозе, путовати у иностранство и вратити се у Катар, уз негатигван ПЦР тест при повратку, без обавезног карантина. Важност ове уредбе је 6 месеци, после чега ће се поново размотрити.
Они који су вакцинисани у иностранству вакцинама „Фајзер“, „Астра Зенека“, „Модерна“-две дозе, 14 дана од вакцинације другом дозом и „Џонсон Џонсон“-једна доза, изузети су од карантина, уз негативан ПЦР тест при доласку у Катар на аеродрому „Хамад“, или у једној од овлашћених лабораторија у државама из којих креће путовање (тест не старији од 72 сата).
Препоручује се, посебно пред планирани пут, редовно праћење сајта Министарства здравља Катара,  www.moph.gov.qa, због сталних измена и нових одредби.