Printer Friendly Version ПУТОВАЊЕ У КАТАР, ОД 25. АПРИЛА @ 22 April 2021 12:22 PM

Држављани Србије могу ући у Катар уз претходно добијену дозволу преко „Qatar Portal". Потребно је извршити тестирање у једном од акредитованих здравствених центара у Републици Србији и уз негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, се може ући у Катар. По доласку, само за одређене категорије се врши ново тестирање на аеродрому „Хамад“. Следи једнонедељни карантин у хотелу. Уколико се у земљу улази копном преко граничног прелаза Абу Самра из Саудијске Арабије неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата, а потом хотелски карантин који се унапред резервише преко сајта „Discover Qatar“.
Страни држављани са регулисаним боравком у Катару и који су вакцинисани у Катару против COVID-19 могу, 14 дана од примања друге дозе, путовати у иностранство и вратити се у Катар, уз негатигван PCR тест при повратку, без обавезног карантина, у периоду од девет месеци од примања друге дозе вакцине.
Особе које су вакцинисане у иностранству вакцинама „Фајзер“, „Астра Зенека“, „Модерна“ - две дозе, 14 дана од вакцинације другом дозом и „Џонсон Џонсон“- једна доза, могу ући у Катар уз поседовање негативног PCR теста, не старијег од 72 сата, без карантина. Ако није прошло 14 дана од вакцине, обавезан је кућни карантнин од 7 дана или све док се не напуни 14 дана од датума друге дозе.
Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз".
Особе које су преболе ковид 19 пре минимално 6 месеци и имају о томе потврду од стране акредитованих медицинских средстава, не старију од 72 сата и немају симптоме, могу ући у Катар без карантина.
Транзит преко аеродрома Хамад је дозвољен. Препоручује се, посебно пред планирани пут, да се актуелна информација о условима уласка провери преко сајта Министарства здравља Катара  www.moph.gov.qa.