Printer Friendly Version PUTOVANJE U KATAR OD 25.APRILA @ 25 April 2021 08:35 AM

Državljani Srbije mogu ući u Katar uz predhodno dobijenu dozvolu preko "Qatar Portal". Potrebno je izvršiti testiranje u jednom od akreditovanih zdravstvenih centara u Republici Srbiji i uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, se može ući u Katar. Po dolasku, samo za određene kategorije se vrši novo testiranje na aerodromu "Hamad". Sledi jednonedeljni karantin u hotelu. Ukoliko se u zemlju ulazi kopnom preko graničnog prelaza Abu Samra iz Saudijske Arabije neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, a potom hotelski karantin koji se unapred rezerviše preko sajta "Discover Qatar".

Strani državljani sa regulisanim boravkom u Kataru i koji su vakcinisani u Kataru protiv COVID-19 mogu, 14 dana od primanja druge doze, putovati u inostranstvo i vratiti se u Katar, uz negativan PCR test pri povratku, bez obaveznog karantina, u periodu od devet meseci od primanja druge doze vakcine.

Osobe koje su vakcinisane u inostranstvu vakcinama "Fajzer", "Astra Zeneka", "Moderna"- dve doze, 14 dana od vakcinacije drugom dozom i "Džonson i Džonson"-jedna doza, mogu ući u Katar uz posedovanje negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata, bez karantina. Ako nije prošlo 14 dana od vakcine, obavezan je kućni karantin od 7 dana ili sve dok se ne napuni 14 dana od datuma primanja druge doze.

Svi putnici moraju imati instaliranu aplikaciju "Ehteraz".

Osobe koje su prebolele Covid 19 pre minimalno 6 meseci i imaju potvrdu o tome od strane akreditovanih medicinskih sredstava, ne stariji od 72 sata i nemaju simptome, mogu ući u Katar bez karantina.

Tranzit preko aerodroma Hamad je dozvoljen. Preporučuje se, posebno pred planirani put, da se aktuelna informacija o uslovima ulaska proveri preko sajta Ministarstva zdravlja Katara www.moph.gov.qa