Printer Friendly Version Позитиван тренд сарадње Србије и Катара, Београд, 13. јун 2021. године @ 13 July 2021 12:49 PM

 

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Државе Катар шеиком Мубараком бин Фахад Ал Танијем, који завршава свој мандат у Србији, о билатералним односима и даљем јачању сарадње двеју држава.

Брнабић je изразила очекивање да ће политички билатерални односи, које је епидемиолошка криза успорила, бити интензивирани како бисмо успели да искористимо све могућности за сарадњу наших земаља.

Она је такође пренела захвалност за подршку и помоћ у медицинској опреми коју је ова држава упутила Србији током епидемиолошке кризе.

Амбасадор Ал Тани је истакао да су током његовог мандата потписани споразуми у области привреде, трговине и економске сарадње, а да се очекује да то буде учињено и у другим областима, пре свега образовању и туризму, што ће омогућити чвршће повезивање двеју земаља.

Такође, он је пренео поздраве председника Владе Катара и поново упутио позив премијерки Брнабић да посети ову државу.

Председница Владе је изразила уверење да ће ускоро посетити ову пријатељску земљу како би се позитиван тренд сарадње наставио, при чему је захвалила амбасадору Катара на личном залагању у изградњи односа двеју држава.