Printer Friendly Version САСТАНАК СА ДИРЕКТОРОМ КАНЦЕЛАРИЈЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА У ДОХИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА, Доха, 8. августа 2021. године @ 8 August 2021 11:56 AM

Први саветник Амбасаде Слободан Радека састао се данас у Амбасади са Ајнабат Атајевом, директором канцеларије Уједињених нација за борбу против тероризма у Дохи (UNOCT Programme Office in Doha).

Током разговора, Ајнабат Атајева је представила основне приницпе и циљеве рада канцеларије UNOCT у Дохи, обавестивши да је Катар један од највећих контрибутора ове агенције УН на глобалном ниову и да и на овај начин Катар доказује своју посвећеност борби против тероризма свих облика.
У наредном периоду Канцеларија ће организовати низ манифестација  и скупова у Дохи и другде, са циљем промоције бихевиорилистичог приступа у борби против тероризма, са посебним акцентом на јачању свести о угрожености одређених група.
Са наше стране је истакнуто да је и Република Србија посвећена борби против тероризма свих врста и да је увек спремна да, у границама својих могућности и потенцијала, пружи максимални допринос на овом плану.