Printer Friendly Version САРАДЊА СА ДНЕВНИМ ЛИСТОМ „ПЕНИНСУЛА“, ДОХА, 18. АВГУСТА 2021. ГОДИНЕ @ 18 August 2021 11:36 AM

 

Први саветник Слободан Радека посетио је данас редакцију катарскога листа „Пенинсула“, ради успостављања контакта и могућности за ближу сарадњу у будућем периоду, а све у оквиру развоја јавне дипломатије и односа са медијима, као све значајнијег чиниоца укупне дипломатске активности, а што је у корелацији са развојем технологија и средстава глобалне комуникације.
Разговарао је са уредником политичке рубрике, новинаром Сајед Мухамед Ирфаном и менаџером за односе са јавношћу, Ахмедом Идрисом. Током разговора је оцењено да су односи Србије и Катара добри али да свакако има простора за даљи напредак и развој сарадње, посебно у домену инвестиција, трговине и енергетике. Изражено је очекивање да ће односи додатно јачати у наредном периоду.
Договорен је наставак контаката и сарадње са овим дневним листом, у циљу сагледавања потенцијалног јачања пристуности Србије у катарским медијима.