Printer Friendly Version SARADNJA SA DNEVNIM LISTOM "PENINSULA", DOHA, 18. AVGUSTA 2021. GODINE @ 18 August 2021 11:51 AM

 

Prvi savetnik Ambasade Slobodan Radeka posetio je danas redakciju katarskoga lista „Peninsula“, radi uspostavljanja kontakta i mogućnosti za bližu saradnju u budućem periodu, a sve u okviru razvoja javne diplomatije i odnosa sa medijima, kao sve značajnijeg činioca ukupne diplomatske aktivnosti, a što je u korelaciji sa razvojem tehnologija i sredstava globalne komunikacije.
Razgovarao je sa urednikom političke rubrike, novinarom Sajed Muhamed Irfanom i menadžerom za odnose sa javnošću, Ahmedom Idrisom. Tokom razgovora je ocenjeno da su odnosi Srbije i Katara dobri ali da svakako ima prostora za dalji napredak i razvoj saradnje, posebno u domenu investicija, trgovine i energetike. Izraženo je očekivanje da će odnosi dodatno jačati u narednom periodu.
Dogovoren je nastavak kontakata i saradnje sa ovim dnevnim listom, u cilju sagledavanja potencijalnog jačanja pristunosti Srbije u katarskim medijima.