Printer Friendly Version PUTOVANJE U KATAR 24.08.2021 @ 25 August 2021 08:36 AM

Državljani Srbije mogu ući u Katar. Neophodno je prvo registracija na sajtu www.ehteraz.gov.qa, a sve vrste poseta mogu da se obavljaju tek po dobijanju dozvole sa navedenog sajta. U ovom trenutku Srbija više nije na "zelenoj listi", ali se na državljane Srbije koji su potpuno vakcinisani ne primenjuje mera karantina. Priznaju se "Pfizer", "Moderna", "Astra Zeneca",

"Sinofarm" i "Johnson and Johnson". Važnost vakcina je 12 meseci a taj period se može produžiti u skladu sa odlukama organa Katara. Licima koja nisu vakcinisana se određuje karantin u hotelskim uslovima u trajanju od 7 dana.

Potvrda o preležanom Covid-19 se prihvata samo ako je bolest preležana u Kataru. U svim slučajevima je neophodan negativan PCR test pre ukrcavanja na avione za Katar, koji se ponavlja na "Hamadu". (mogu se proveriti i antitela). Aplikacija "Ehteraz" je obavezna.

Potrebno je kontinuirano pratiti sajt Ministarstva zdravlja Katara www.moph.gov.qa zbog čestih izmena. Tranzit preko aerodroma Hamad je dozvoljen.