Printer Friendly Version Састанак са представником UNESCO у Катару, Доха, 26. септембар 2021. године @ 26 September 2021 11:46 AM

 Први саветник Амбасаде Слободан Радека је данас разговарао са др Аном Паолини, директором канцеларије UNESCO Дохи, која је и представник те организације за арапске земље Залива и Јемен.

Током разговора, са наше стране је истакнут значај UNESCO као организације за Републику Србију, као и очувања нашег културног и историјског наслеђа на Косову и Метохији, које се налази под сталном опасношћу од екстремистичког деловања косовских Албанаца, а то наслеђе понекад се са њихове стране и својата, што је потпуно неприхватљиво. Такође смо пренели наше аргументе о неприхватљивости чланства тзв.“ Косова“ у овој организацији УН.
Ана Паолини је рекла да је упозната са главним ставовима Републике Србије и са значајем који за нас има UNESCO. Такође је изнела да се из Дохе покривају све арапске државе Залива. Пренела је и своја искуства о врло доброј  сарадњи са катарским државним органима.
На наш интерес је говорила о пројекту „UN House“ у Дохи, која треба да се отвори већ у јануару наредне године и у којој ће бити смештени представници свих организација из система УН у Катару.
Договорен је наставак контаката и сарадње.