Printer Friendly Version Sastanak sa predstavnikom UNESCO u Dohi, 26. septembra 2021. godine @ 26 September 2021 12:07 PM

Prvi savetnik Ambasade Slobodan Radeka je danas razgovarao sa dr Anom Paolini, direktorom kancelarije UNESCO u  Dohi, koja je i predstavnik te organizacije za arapske zemlje Zaliva i Jemen. Tokom razgovora, sa naše strane je istaknut značaj UNESCO kao organizacije, za Republiku Srbiju, kao i očuvanja našeg kulturnog i istorijskog nasleđa na Kosmetu, koje se nalazi pod stalnom opasnošću od ekstremističkog delovanja kosovskih Albanaca, a to nasleđe ponekad se sa njihove strane i svojata, što je potpuno neprihvatljivo. Takođe smo preneli naše argumente o neprihvatljivosti članstva tzv.“ Kosova“ u ovoj organizaciji UN.

Dr Ana Paolini je rekla da je upoznata sa glavnim stavovima Republike Srbije i sa značajem koji za nas ima UNESCO. Takođe je iznela da se iz Dohe pokrivaju sve arapske države Zaliva. Prenela je i svoja iskustva o vrlo dobroj  saradnji sa katarskim državnim organima.
Na naš interes je govorila o projektu „UN House“ u Dohi, koja treba da se otvori već u januaru naredne godine i u kojoj će biti smešteni predstavnici svih organizacija iz sistema UN u Kataru.
Dogovoren je nastavak kontakata i saradnje.