Printer Friendly Version ПОСЕТА КОМПАНИЈИ "AL JABER ENGINEERING", ДОХА, 2. НОВЕМБРА 2021. ГОДИНЕ @ 3 November 2021 06:54 AM

На нашу иницијативу и залагање, амбасадор Поздерац Јасминко и први саветник Радека Слободан јуче су посетили овдашњу реномирану компанију „Al Jaber Engineering“, која се примарно бави грађевинским пословима и капиталном инфраструктуром. Учествовала је и у изградњи стадиона „Ал Тумама“ и других великих инфраструктурних и стамбених пројеката.
Амбасадор је оценио да су политички односи Србије и Катара врло добри, али да свакако има простора за даљи напредак и развој, пре свега у сфери економије и енергетике, на ком плану треба обострано уложити додатни напор. У том контексту и јесте наша посета  „Ал Џабер ИНГ“, како бисмо охрабрилии те дали подстицај овој компанији која је и раније исказивала интерес за сарадњу Србијом да ту сарадњу и оствари. Понудили смо сву помоћ Амбасаде у оквиру објективних могућности и капацитета. Додали смо да између Катара и Србије постоји сва неопходна правна и уговорна основа за развој и јачање односа, што је од изузетнога значаја.
Уважена господа Осама Хадид и Махмуд Нурелдин, CEO и Бизнис дирекор компаније, су пажљиво саслушали нашу аргументацију и устврдили да ће је благонаклоно размотрити.  Генерални директор Осама Хадид је нагласио да је за развој и јачање односа у домену економије и инфраструктуре, како када се ради о Србији и Катару, тако и о било којим другим државама, опортуно додатно развити политички дијалог на највишем нивоу, са чиме смо се сложили. То је најважнији корак и предуслов. Вољни су да испитају могућности за успостављање сарадње и евентуалне заједничке пословне пројекте, имајући у виду реноме наших грађевинских компанија, о чему ће речи бити на наредним састанцима. Договорен је наставак контаката.
Састанак је протекао у наглашено тополој и конструктивној атмосфери.