Printer Friendly Version УЛАЗАК У КАТАР, 19.12.2021. @ 18 December 2021 06:56 AM

Држављани Републике Србије, који немају боравишну дозволу у Катару, могу да уђу у Катар уз претходно добијену дозволу путем интернет странице www.ehteraz.gov.qa - где је потребно попунити и „Acknowledgment Form“, као и уз поседовање негативаног PCR теста (не старији од 72 сата) издатог од стране акредитованих здравствених центара у Републици Србији. Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз", која се може активирати и путем SIM картице издате од стране мобилних оператера у Р. Србији.
Следи једнонедељни карантин у хотелу за оне који нису вакцинисани, а за посетиоце који јесу вакцинисани једном од вакцина које признаје Катар, нема карантина нити додатних тестова, сем ако долазе из једне од најризичнијих ковид-19 држава, са југа Африке (РСА, Замбија, Намибија, Лесото). Резервација хотела се врши преко „Discover Qatar“.
Држављани Србије који имају боравишну дозволу у Катару су такође изузети од карантина уколико су вакцинисани или ако су преболели ковид у Катару.
Признате су следеће вакцине: „Pfizer", "Astra Zeneca", "Modern“ (уколико је прошло минимум 14 дана од вакцинације другом дозом) и „Johnson Johnson“ (минимум 14 дана од добијања једне дозе) , док се „"Sinofarm", "Sinovac" and "Sputnik V“ признају под условом да се изврши тестирање на антитела пре пута. Период имунизације који се признаје је 12 месеци.
Транзит преко аеродрома „Хамад“ је дозвољен (препоручљиво је поседовање PCR теста, чак иако је особа само у транзиту).
Препоручујемо да се пред планирани пут информишете о актуелним информацијама о условима уласка преко сајта Министарства здравља Катара  www.moph.gov.qа