Printer Friendly Version ПУТОВАЊЕ У КАТАР-30. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ @ 27 January 2022 11:22 AM

Уважени држављани Србије могу путовати у Катар уз претходно добијену дозволу преко „www.ehteraz.gov.qa" и негативан PCR тест, не старији од 72 сата, издат од стране акредитованих здравствених центара у Републици Србији, као и попуњавање „Acknowledgment Form“, који се може наћи на поменутом сајту. По доласку се врши ново тестирање, сада рапид тестом, у једном од здравствених центара., у току од 36 сати по слетању-не на аеродрому. Следи једнонедељни карантин у хотелу за оне који нису вакцинисани, а за посетиоце који јесу вакцинисани једном од вакцина које признаје Катар, следи дводневни карантин у хотелу. Нема обавезе карантина за држављане Србије, резиденте Катара, који су вакцинисани, али и они морају урадити ПЦР тест пре полетања и рапид тест по слетању. Резервација хотела се врши преко „Discover Qatar“.
Катар признаје  вакцине „Фајзер“, „Астра Зенека“, „Модерна“ - две дозе, 14 дана од вакцинације другом дозом и „Џонсон Џонсон“- једна доза, док се „Синофарм“, Синовак“ и „Спутњик В“ признају условно-мора се извршити тестирање на антитела пре пута-30 дана пред пут најкасније. Прележани ковид 19 признаје само ако се то догодило у Катару.
Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз".
Транзит преко аеродрома Хамад је дозвољен. Препоручује се, посебно пред планирани пут, да се актуелна информација о условима уласка провери преко сајта Министарства здравља Катара  www.moph.gov.qа, због честих промена, а поседовање негативног ПЦР теста је препоручљиво чак и ако се само транзитира кроз аеродром у Дохи.