Printer Friendly Version Припремни састанак поводом Светског првенства у фудбалу, Доха, 21. априла 2022. године @ 21 April 2022 07:58 AM

 

Први саветник Амбасаде Слободан Радека учествовао је данас на редовном on line припремном састанку у контексту Светског првенства у фудбалу, које се одржава у новембру ове године. На првенству света у фудбалу учествује и фудбалска репрезентација Србије.

"Supreme Commitee for Delivery and Legacy", као врховно тело Државе Катар које је задужено за координацију свих активности у вези са ФИФА 2022 Катар, организовало је и овај састанак. Динамика редовних састанака је једном месечно, с тим да је предвиђено да се они интензивирају, како се првенство буде приближавало.

Тема данашњега састанка био је транспорт гостију и навијача током Мундијала. Очекује се да Катар посети неколико милиона навијача.

Наглашено је да је Катар уложио велика средства и да ће у функцији транспорта бити метро, градски аутобуси као и бројна такси возила. По први пут ће гледаоци бити у могућности да гледају више утакмица у току једног дана, будући да се свих 8 нових стадиона где ће играти утакмице налазе релативно близу један другог.

"Доха Порт" ће бити у функцији за бродове за крстарење, а предвиђено је да током Светског првенства ради и други "Међународни аеродром Доха", поред садашњег аеродрома "Хамад", који има капацитет од чак 53 милиона путника годишње.

Рентирање возила се не охрабрује будући да ће цео централни део Дохе бити затворен за саобраћај, а неће бити могућ ни улазак возилима из УАЕ и КСА преко граничног прелаза „Абу Самра“.