Printer Friendly Version Редован припремни састанак поводом Светског првенства у фудбалу- волонтери и смештај- Доха, 16. јуна 2022. године @ 16 June 2022 08:00 AM

Одржан је редовни састанак у организацији Supreme Committe for Delivery and Legacy за представнике страних амбасада држава чије су се репрезентације пласирале на Светско првенство у фудбалу (32 државе). Испред Амбасаде је присустовао  први саветник Слободан Радека, као особа за везу са овим катарским телом, које је задужено за организацију и координацију свих активности у вези муднијала.
На састанку је потврђено да припреме иду у складу са планом и да се не очекују било какви проблеми или кашњења, изузев eвентуално смештајних капацитета, али ће бити могуће да се на један дан допутује из Кувајта, Емирата или Саудијске Арабије (само за утакмицу). „Катар Ервејс“ потписао је посебне споразуме о сарадњи са компанијама из ових Катару суседних држава (Емирејтс, Саудија итд.).
Копнени улазак аутомобилима из Саудијске Арабије неће бити могућ ни под којим условима.
Неће бити могућ улазак без Хаја апликације-дозволе, већ од 1. новембра.
Биће отворен и  резервни аеродом у Дохи (DIA), поред „Хамада“ (HIA).
На састанку је посебно истакнут значај волонтера (тражи  се 20 хиљада волонтера) и у том смислу је истакнуто да су добродошли волонтери из свих земаља, укључујући и Републику Србију, да учествују и допринесу успешном одржавању мундијала, који је од огромног значаја за регион и читав арапски свет. Волонтери директно аплицирају у комуникацији са Supreme Committeе for Delivery and Legacy.