Printer Friendly Version Redovan pripremni sastanak povodom Svetskog prvenstva u fudbalu, Doha, 16. juna 2022. godine @ 16 June 2022 08:31 AM

Održan je redovni sastanak u organizaciji Supreme Committe for Delivery and Legacy za predstavnike stranih ambasada država čije su se reprezentacije plasirale na Svetsko prvenstvo u fudbalu (32 države). Ispred Ambasade je prisustvovao prvi savetnik Slobodan Radeka, kao i osoba za vezu sa ovim katarskim telom, koje je zaduženo za organizaciju i koordinaciju svih aktivnosti u vezi mundijala.

Na sastanku je potvrđeno da pripreme idu u skladu sa planom i da se ne očekuju bili kakvi problemi ili kašnjenja, izuzev eventualno smeštajnih kapaciteta, ali će biti moguće da se na jedan dan doputuje iz Kuvajta, Emirata ili Saudijske Arabije (samo za utakmicu). "Qatar Airways" potpisao je posebne sporazume o saradnji sa kompanijama iz ovih Kataru susednih država (Emirati, Saudija..) 

Kopneni ulazak automobilima iz KSA neće niti moguć ni pod kojim uslovima.

Neće biti moguć ulazak bez Haja aplikacije- dozvole, već od 1. novembra.

Biće otvoren i rezervni aerodrom u Dohi (DIA), pored Hamada (HIA).

Na sastanku je istaknut značaj volontera (traži se 20 hiljada volontera) i u tom smislu je istaknuto da su dobrodošli volonteri iz svih zemalja, uključujući i Republiku Srbiju, da učestvuju i doprinesu uspešnom održavanju mundijala, koji je od ogromnog značaja za region i čitav arapski svet. Volonteri direktno apliciraju u komunikaciji sa Supreme Committe for Delivery and Legacy.