Printer Friendly Version Отправник послова дао интервју са спортску телевизијску кућу „Беин“, Доха, 14. септембра @ 14 September 2022 11:15 AM

 

Отправник послова Слободан Радека је дао интервју за највећу спортску катарску телевизију, „Беин“, на тему спортских и културних веза између Србије и Катара, економских односа, и учешћа репрезентације Србије на Светском првенству у фудбалу, које почиње у Дохи 20. новембра.
У разговору са госпођом Леилом Смати, он је истакао да су укупни односи између Србије и Катара врло добри и партнерски, као и да има простора за даљи развој, у свим областима, укључујући економску, енергетску, спортску и културну сарадњу. 
У контексту промоције културне и медијске присутности Србије у Катару и посебно током Светског првенства у фудбалу у Дохи, говорио је о два културна пројекта на којима је Амбасада директно ангажована, у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије и Туристичком организацијом Србије

.

 

Истакнуто је да је Светско првенство у фудбалу, као догађај од планетарног значаја,  односно учешће наше репрезентације приоритет у раду Амбасаде у предстојећем периоду, као и све пратеће активности, попут пружања конзуларних заштите нашим држављанима.