Printer Friendly Version Otpravnik poslova dao intervju za sportsku televzijsku kuću "Bein", Doha 14. septembar, 2022. @ 14 September 2022 11:31 AM

Otpravnik poslova Slobodan Radeka dao je intervju za najveću sportsku katarsku televiziju "Bein", na temu sportskih i kulturnih veza između Srbije i Katara, ekonomskih odnosa, i učešća reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje počinje u Dohi 20. novembra.

U razgovoru sa gospodjom Leilom Smati, on je istakao da su ukupni odnosi Srbije i Katara vrlo dobri i partnerski, kao i da ima prostora za dalji razvoj, u svim oblastima, uključujući ekonomsku, energetsku, sportsku i kulturnu saradnju.

U kontekstu promocije kulturne i medijske prisutnosti Srbije u Kataru i posebno tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Dohi, govorio je o dva kulturna projekta na kojima je Ambasada direktno angažovana, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i Turističkom organizacijom Srbije.

 

Istaknuto je da je Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao događaj od planetarnog značaja, odnosno učešće naše reprezentacije prioritet u radu Ambasade u predstojećem periodu, kao i sve prateće aktivnosti, poput pružanja konzularnih usluga našim državljanima.