Printer Friendly Version Intervju za "Katar TV" , Doha, 21. septembra @ 21 September 2022 10:49 AM

 

Otpravnik poslova Slobodan Radeka dao je intervju za katarsku državnu televiziju "Katar TV". Govorio je o bilateralnim odnosima Srbije i Katara, za koje je ocenio da su veoma dobri, sa mogućnostima za dalji razvoj u mnogim oblastima.

On je odao priznanje Državi Katar na ogromnim naporima i uloženim sredstvima i energiji,  kako bi sve pripreme za Svetsko prvenstvo u fudbalu bile okončane blagovremeno. Ocenio je da svih osam novih stadiona koji će biti korišćeni tokom mundijala predstavljaju remek delo arhitekture, koji spajaju savremene trendove i tradicionalnu arapsku kulturu.
Istakao je da sa nestrpljenjem očekujemo nastup Fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, kao i da su očekivanja javnosti u Srbiji uvek velika po pitanju rezultata nacionalnih selekcija u svim sportovima, budući da nije preterano reći da je Srbija sportska nacija.
Poželeo je srdačnu dobrodošlicu navijačima iz Srbije i naglasio da je Ambasada Republike Srbije u Državi Katar uvek spremna da odgovori na sve njihove zahteve.