Printer Friendly Version Подигнута државна застава Републике Србије у парку "Миа", пројекат "Флаг плаза", Доха, 4. октобра 2022. године @ 4 October 2022 06:43 AM

У присуству великог броја званица из овдашњег дипкора и министра иностраних послова Катара шеика Мохамеда бин Абдулрахман Ал Танија, као и директора Музеја исламских уметности, Салема Ал Асвада, свечано је у парку „Миа“  подигнута велика српска државна застава, као и заставе држава чије репрезентације учествују на Светском првенству у фудбалу. Испред Амбасаде на свечаној церемонији је учествовао отправник послова Слободан Радека. Овом приликом у парку је постављен и пано, који садржи информације о Републици Србији. Приказан је и петоминутни промотивни филм о Републици Србији.
Застава и пано остаће постављени у парку „Миа“ све до завршетка Светског првенства у фудбалу, 18. децембра, а приказиваће се и промотивни филмови о државама чије репрезентације учествују на Светском првенству у фудбалу, укључујући и промотивни филм о Србији. У ту сврху, на неколико места у парку „Миа“ постављени су велики видео бимови.
Очекује се да током мундијала парк „Миа“ посети десетине хиљада посетилаца из целог света, као и из самог Катара, који ће преко наведених поставки моћи да се упознају са лепотама и особеностима Републике Србије.