Printer Friendly Version Podignuta državna zastava Republike Srbije u parku "Mia", projekat "Flag plaza", Doha, 4. oktobra 2022. godine @ 5 October 2022 12:05 PM

 

U prisustvu velikog broja zvanica iz ovdašnjeg dipkora i ministra inostranih poslova Katara šeika Mohameda bin Abdulrahman Al Tanija, kao i direktora Muzeja islamskih umetnosti, Salema Al Asvada, svečano je u parku „Mia“  podignuta velika srpska državna zastava, kao i zastave država čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Ispred Ambasade na svečanoj ceremoniji je učestvovao otpravnik poslova Slobodan Radeka. Ovom prilikom u parku je postavljen i pano, koji sadrži informacije o Republici Srbiji. Prikazan je i petominutni promotivni film o Republici Srbiji.
Zastava i pano ostaće postavljeni u parku „Mia“ sve do završetka Svetskog prvenstva u fudbalu, 18. decembra, a prikazivaće se i promotivni filmovi o državama čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu, uključujući i promotivni film o Srbiji. U tu svrhu, na nekoliko mesta u parku „Mia“ postavljeni su veliki video bimovi.
Očekuje se da tokom mundijala park „Mia“ poseti desetine hiljada posetilaca iz celog sveta, kao i iz samog Katara, koji će preko navedenih postavki moći da se upoznaju sa lepotama i osobenostima Republike Srbije.