Printer Friendly Version Интервју за Inside Qatar @ 19 October 2022 10:08 AM

 

У писаном интервјуу за Inside Qatar, отправник послова Слободан Радека одао је признање властима, грђанима и резидентима Државе Катар на напорима који су уложени у припрему  Мундијала, који ће бити први у историји Арапског света и Блиског истока. Оценио је да стадиони представљају ремек дело архитектуре, који повезују савремене трендове и богату арапску традицију и културу.

Нагласио је да очекивања од наступа Фудбалске репрезентације Србије никад нису мала и да је ово један од најкомпактнијих тимова које је Србија икад имала. Радека је информисао да се очекује око 2 хиљаде посетилаца из Србије и да се Амбасада припрема да им пружи сву неопходну конзуларну заштиту. Навео је и да се 25. октобра у Амбасади организује специјални пријем, на коме ће се позвати српска дијаспора у Катару да подржи наступ и да на стадионима здушно навија за нашу репрезентацију.

Посебно је наглашено да се очекује долазак председника Републике Србије господина Александра Вучића на свечану церемонију отварања Мундијала, на позив емира, Његовог височанства Тамим бин Хамад Ал Танија, што је још једна потврда да је Србија препознала напоре Катара да се приреди један овакав догађај, али и значаја који Република Србија придаје билатералним односима са Државом Катар.