Printer Friendly Version Изјава отправника послова за Qatar News Agency, Доха, 16. децембра 2022. године @ 16 December 2022 04:55 PM

 

Отправник послова a. i. Слободан Радека дао је изјаву са QNA и честитао  Катару и његовим грађанима  Дан државности, који се прославља 18. децембра, истакавши да сматра да околност да се Дан државности прославља ове године баш на дан када се игра и финале Светског првенства у фудбалу, заправо одражава дубину катарског стратешког планирања. Посебно похвално је говорио о слогану „Наше јединство је извор наше снаге“, који је мото овогодишње прославе Дана државности, оценивши да се мото може употребити и код других народа и држава. Нагласио је да је Катар држава свеукупног напретка, који је очигледан. У вези са Светским првенством у фудбалу, можда и највећим глобалним догађајем у овом тренутку, честитао је Катару на изузетној организацији, додавши да се сматра да је ово један од најбоље организованих Мундијала у историји ових такмичења.
На плану билатералних односа, навео је да су Србија и Катар партнери у многим областима сарадње, као и у међународним форумима, те да свакако и увек има простора за даљи напредак и развој односа у разним пољима. На том плану је Амбасада Републике Србије у Држави Катар увек спремна дати максимални допринос.