Printer Friendly Version Izjava otpravnika poslova ad interim povodom Nacionalnog dana Katara @ 16 December 2022 05:16 PM

 

Otpravnik poslova ad interim Slobodan Radeka dao je izjavu sa QNA i čestitao Kataru i njegovim građanima Dan državnosti, koji se proslavlja 18. decembra, istakavši da smatra da okolnost da se Dan državnosti proslavlja ove godine baš na dan kada se igra i finale Svetskog prvenstva u fudbalu, zapravo odražava dubinu katarskog strateškog planiranja. Posebno pohvalno je govorio o sloganu „Naše jedinstvo je izvor naše snage“, koji je moto ovogodišnje proslave Nacionalnog dana, ocenivši da se moto može upotrebiti i kod drugih naroda i država. Naglasio je da je Katar država sveukupnog napretka, koji je očigledan. U vezi sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, možda i najvećim globalnim događajem u ovom trenutku, čestitao je Kataru na izuzetnoj organizaciji, dodavši da se smatra da je ovo jedan od najbolje organizovanih Mundijala u istoriji ovih takmičenja.
Na planu bilateralnih odnosa, naveo je da su Srbija i Katar partneri u mnogim oblastima saradnje, kao i u međunarodnim forumima, te da svakako i uvek ima prostora za dalji napredak i razvoj odnosa u raznim poljima. Na tom planu je Ambasada Republike Srbije u Državi Katar uvek spremna dati maksimalni doprinos.