Printer Friendly Version Putovanje u Katar od 17. aprila, uslovi @ 29 January 2023 01:58 AM

Trenutno i dalje nema organičenja u pogledu ulasaka u Katar u kontekstu kovid-19.  Na aerodromu u Dohi se dobijaju vize na obične pasoše R. Srbije, a za diplomatske i službene u DKP Katara u svetu. Obavezno je posedovati rezervaciju hotela ili potvrdu o smeštaju kod rodbine, koja se dobija preko sistema MUP Katara, odlaskom pozivara u policiju, ili preko aplikacije Metraž.
Od 17. aprila 2023. preporuka je da svi posetioci Katara apliciraju za novu E VIZU, preko sajta www.hayya.qa, ili preko istoimene aplikacije na mobilnim telefonima E vize (Hayya) omogućavaju niz pogodnosti, poput korišćenja e gate na aerodromu Hamad.
Mere karantina se primenjuju samo za one putnike koji su testirani pozitivno po sletanju u Katar (metoda slučajnog uzorka, ne postoji obaveza redovnog testiranja). Katarske vlasti preporučuju da svi putnici budu uredno vakcinisani protiv kovid 19.
Za sve posetioce obavezno je on line kupiti polisu zdravstvenog osiguranja jedne od kompanija koje je ponudio Katar, pre puta i dolaska na aeorodrom Hamad, gde će se izdati sama viza. Više detalja o zdravstvenom osiguranju na linkovima:

https://www.moph.gov.qa/english/derpartments/policyaffairs/hfid/Pages/Health-Insurance-Scheme.aspx

https://www.moph.gov.qa/english/derpartments/policyaffairs/hfid/hirs/insurancecompanies/Pages/default.aspx

Zbog mogućih i čestih promena, treba pratiti sajt Ministarstva zdravlja Katara, kao jedini merodavan:

https://covid19.moph.gov.qa/EN/travel-and-return-policy/Pages/default.aspx