Printer Friendly Version Посета српске компаније "Про-инг" Катару, 10-13. фебруара 2023. године @ 13 February 2023 01:18 PM

 

              

Представници компаније „Про-инг“ из Новог Сада, на челу са директором компаније Гораном Вукобратовићем, боравили су у студијској посети Катару, 10-13. фебруара о. г.  У оквиру техничко-студијског боравка у Катару, а на основу посредовања Supreme Committee for Delivery and Legacy, имали су вишечасовну посету велелепном стадиону „Ал Џануб“у Ал Вакри. Компанија „Про-инг“ презентовала је успешно пословање у изведби радова на неколико стадиона у Р. Србији, у Лозници, Крагујевцу, Лесковцу, а учествовали су и у радовима на реновирању стадиона „Карађорђе“ у Новом Саду. Баве се и пројектовањем изградње болница, школа, фабрика за пречишћавање воде и др.
Одржан је састанак са Хамадом Насер Ал Калифом, директором развојног менаџмента катарске медицинске корпорације „Хамад“, затим је уприличена студијско-стручна посета и обилазак фабрике за прераду отпадних вода, која се налази у оквиру Управе за јавне радове Катара, „Ашгал“. Одржан је и састанак са Мохамедом Ибрахимом Ал Мулом, специјалистом за инвестиционе односе у Агенцији за промоцију инвестиција Катара. 
Представници компаније „Про-инг“ имали су и заједнички радни састанак са менаџментом реномиране српске компаније „Енергопројект-Ентел“,  који су пренели резултате вишедеценијског успешног рада у Катару и искуства наступа на катарском тржишту.

Отправник послова а. и. Слободан Радека узео је активно учешће на свим састанцима, подржао развој инвестиционе, трговинске и пословне сарадње привредних субјеката две земље, са посебним акцентом на значај одржавања конститутивне седнице Пословног савета између Србије и Катара, која се, у организацији Привредне коморе Србије и Привредне коморе Катара, очекује почетком маја месеца, у Дохи.