Printer Friendly Version Сарадња Србије и Катара уз области културе и јавне дипломатије, посета "Катари", Доха, 20. марта 2023. године @ 20 March 2023 04:56 AM

Отправник послова Радека посетио је кулурно село-фондацију "Катара" и сурео се са генералним директором те организације, др. Ал Сулаитијем.

Радека је истакао да Амбасада Србије у Катару поклања велику пажњу активностима у областима културне и јавне дипломатије, као и да је јачање присутности Србије у јавном и културном животу Катара један од приоритета у нашем раду, посебно у контексту савремених дигиталних начина комуникације. Замолио је за подршку „Катаре“ наредним пројектима који буду организовани са наше стране, у координацији са МСП, Министарством културе, музејима  и другим установама културе у Србији.

Директор Ал Сулаити је истакао да ће Катара са задовољством подржати сваку иницијативу на плану јачања односа између Катара и Србије у области културе и јавне дипоматије и обећао је асистенцију код обезбеђивања простора за изложбе, приредбе и друга дешавања, уз адекватну координацију и претходну припрему активности, на обострану корист. Нагласио је да Катар препознаје Србију као партнера у многим областима, укључујући и културу.