Printer Friendly Version Saradnja Srbije i Katara u oblasti kulture, poseta Katari, Doha, 20. marta 2023. godine @ 20 March 2023 09:37 AM

Otpravnik poslova Radeka posetio je kulurno selo-fondaciju "Katara" i sureo se sa generalnim direktorom te organizacije, dr. Al Sulaitijem.

Radeka je istakao da Ambasada Srbije u Kataru poklanja veliku pažnju aktivnostima u oblastima kulturne i javne diplomatije, kao i da je jačanje prisutnosti Srbije u javnom i kulturnom životu Katara jedan od prioriteta u našem radu, posebno u kontekstu savremenih digitalnih načina komunikacije. Zamolio je za podršku „Katare“ narednim projektima koji budu organizovani sa naše strane, u koordinaciji sa MSP, Ministarstvom kulture, muzejima  i drugim ustanovama kulture u Srbiji.

Direktor Al Sulaiti je istakao da će Katara sa zadovoljstvom podržati svaku inicijativu na planu jačanja odnosa između Katara i Srbije u oblasti kulture i javne dipomatije i obećao je asistenciju kod obezbeđivanja prostora za izložbe, priredbe i druga dešavanja, uz adekvatnu koordinaciju i prethodnu pripremu aktivnosti, na obostranu korist. Naglasio je da Katar prepoznaje Srbiju kao partnera u mnogim oblastima, uključujući i kulturu.